Innehållsförteckning:

Vackert och ekologiskt, bärbart kartongfodral i kartong: 7 steg (med bilder)
Vackert och ekologiskt, bärbart kartongfodral i kartong: 7 steg (med bilder)

Video: Vackert och ekologiskt, bärbart kartongfodral i kartong: 7 steg (med bilder)

Video: Vackert och ekologiskt, bärbart kartongfodral i kartong: 7 steg (med bilder)
Video: Explorer Yacht Tour: 2023 Cantiere delle Marche CDM RJ 115 "Stellamar" SuperYacht 2024, Juli
Anonim
Vackert och ekologiskt bärbart fodral i kartong
Vackert och ekologiskt bärbart fodral i kartong

Hej, ett annat bärbart fodral? Ja - när jag gör mina granar Instruerbar denna idé kommer i mitt sinne. Fist är ett mycket billigt och enkelt fodral, hur alla kan göra, men jag lägger ingen vikt vid designDet här är en mer genomarbetad designlösning, men jag behåller gröna material (98%) för en billig och ekologisk lösning. dimension, kan passa 2 OLPC, men jag gör till en 15, 4 "bärbar dator (jag har inte en OLPC att mäta och prova). Är ett perfekt fodral för alla bärbara datorer: låg kostnad, stötdämpning, relativt lätt att göra, återanvändbar, biologiskt nedbrytbar och har en vacker designRO-version: Buna, alta carcasa de laptop? o poata permite oricine, sau sa o poata prelua o fabrica care sa o faca pentru laptopurile ieftine gen OLPC. Noua versiune este cu un design mai elaborat, dar am incercat sa mentin utilizarea of material ecologice (98% - are 8 suruburi de metal), det är inte möjligt att producera något av de relativa användarna av realiseringen. Probabil, ca la dimensioniunile la care am facut eu geanta (tes tat cu un HP de 15.4 "), incap 2 OLPC-uri, dar n-am avut un OLPC ca sa-l masor:) Överväg ca este o geanta foarta buna pentru un laptop (totusi perfectabila): pret mic, forte buna protection la socuri, relativ usor de realizat, din material reciclabile, si (zic eu) cu un design deosebit.

Steg 1:

Bild
Bild

Först gör du design (jag använder Inkscape -programvara - är gratis), och i det här steget kan du skapa design: Jag gör en "svullnad - ficka" för nätadapter, kabel och numerisk knappsats. Efter detta måste du ha allt material och verktyg:- 1 bit 3, 5 mm wellpapp (1600x560 mm) eller fler små bitar, men ganska hög för att inte skära komponenter'- 2 st 6 mm wellpapp (1600x560 mm) eller fler små bitar …- "- 1 bit 3mm plywood (70x48mm)- 1 bit hamptejp (1500x60mm)- 8 skruvar (4x80mm)- skärare (om du har tålamod och tid), eller en laserskärmaskin (eeeeee ….. underbar Epilog;))- trä/papper lim, transparent efter torkning, - tråkig kvarn och 3, 5 mm wimble/drill- utkastande linjal- penna Och, av corse …. passion. Alla mina bilder är före torrt lim - jag skyndade mig att tävla:) RO version: Pentru inceput am facut schita (in Inkscape - este un program gratuit), si in aceasta faza puteti face si eventualele modificari de forma, sau adauga diverse accesorii (locasuri pent ru memorystick, tel mobil, etc.)- eu i-am facut un "buzunar" pentru alimentator si mini-tastatura numerica.. Inainte de a va apuca de treaba, asigurativa ca aveti toate materialele si sculele necesare:- 1 bucata carton ondulat de 3, 5 mm grosime (1600x560mm), sau bucati mai mici, dar in care sa incapa piesele de decupat, - 2 bucati the carton ondulat de 6mm grosime (1600x560mm), sau bucati mai mici… - " - 1 bucata de placaj sau placa lemn groasa de 3mm (70x48mm) - pentru balamale si prinderea panglicii suport, - 1 bucata panglica canepa (1500x60mm) ~ - am gasit in magazinele de bricolaj, - 8 suruburi (4x80mm), la 2 se vor taia capetele (pt. balamale)- skärare (daca averi rabdare si timp), sau un echipament laser (eeee… ce bun ar fi un Epilog;))- clei de hartie/lemn, care devine transparent dupa uscare- masina de gaurit si burghiu de 3, 5mm - rigla, creion, radieraSi bineinteles - multa pasiune si placerea de a face asa ceva. Imaginile puse de mine sunt inainte de a se usca cleiul - intre timp a devenit transparent:) - m -am grabit sa -l inscriu in concurs.

Steg 2: Skärbitar

Skärbitar
Skärbitar
Skärbitar
Skärbitar

Nu kan du skriva ut projekt på papper, överföra myra till kartong (sätt över -fixera med tydlig tejp eller använd kolpapper). Efter klipp sortera separata bitar för lock, och för botten, och lägg för att limma lätt. RO -version: Acum puteti tipari schita pe hartie si so transferati pe carton (o prindeti cu scotch si taiati peste, sau folositi indigo). taiere separati piesele pentru partea de jos si cele pentru capac, si puneti-le in ordine pentru a fi usor de lipit.

Steg 3: Limma delar

Limdelar
Limdelar

Först limar jag bottenbitarna: Jag fixar mellan 3 tallrikar granit (eller 3 stora böcker) - kan inte röra sig från misstag. Först lägger jag 2 oklippta delar (sidodel), och sedan limar jag varje bit och trycker. Och igen, och igen … Eu am lipit intai piesele pentru parte de jos: Ca sa iasa drepte le-am fixat intre 3 bucati de granit (sau 3 carti grele) pentru a nu se misca. Se incepe cu 2 bucati pline (fara decupajul in care intra laptop -ul) si apoi se lipeste fiecare piesa si se preseaza. Si iar, si iar…. lipim, lipim….

Steg 4: Gör gångjärn

Gör gångjärn
Gör gångjärn
Gör gångjärn
Gör gångjärn
Gör gångjärn
Gör gångjärn
Gör gångjärn
Gör gångjärn

På 1/3 av det totala avståndet satte jag 1 gångjärn. För det klippte jag en bit 3 mm plywood (i bilder använder jag 3 mm acrilic), borrar jag 3 hål med 4 mm (2 hål är förenade). Lägg sedan gångjärn över 1 pappbit, rita kontur med penna och skär med en bra skärare. Lägg denna kartongbit och gångjärn nära det sista limmade stycket och markera skylten för hål. Borra ett hål i 5-7 kartongbitar och montera gångjärn och skruv utan lock. Efter detta lim separat 5-7 bitar och borra ett hål innan lim över gångjärnet.. Färdig botten med 2 hela bitar, utan snitt. RO -version: Realizarea balamalelor: La 1/3 de capat se monteaza prima balama. Pentru aceasta se taie o bucata (70x12mm) din placajul de 3mm (in imagine am folosit o bucata de plexiglass - graba e de vina), si se fac 3 gauri cu diametrul de 4mm (2 mai apropiate si care se for uni cu un cutter). Apoi se pune balamaua centrata pe una din piesele de carton, se deseneaza conturul cu un creion care se va taia apoi cu un cutter förte ascutit.aceasta piesa se va pune, impreuna cu balamaua, langa celelalte lipite, si se va face marcarea gaurii. Se dau la o parte si se gaureste cu burghiul de 3, 5mm (este mai mic decat diametrul surubului, pentru ca acesta sa intre fortat) prin 5-7 piese de carton, in function de lungimea surubului. Se lipeste piesa in care am decupat forma balamalei, si se monteaza balamaua cu surubul caruia i s-a taiat capatul cu un patent/dalta/bomfaier/fai. In loc de surub se pot folosi bare filetate de 4x1000mm, din care se vor taia bucati. Lipiti separat 5-7 bucati de carton, pe care le apropiati+presati de balama pentru a ramane semnul de la surub, in care se va da inca o gaura. Acestea se lipesc apoi de celelate care au si balamaua. Attention: Partea balamalei care are gaura dubla/mare se pune in aeiasi parte a gentii (jos sau la capac), la ambele balamale, pentru a usura culisarea acesteia la deschidere. Terminati partea de jos (dupa ce ati pus si cealalta balama) cu alte 2 piese nedecupate, ca la inceput.

Steg 5: Skydda fodralet

Gör omslag på fodralet
Gör omslag på fodralet
Gör omslag på fodralet
Gör omslag på fodralet
Gör omslag av fodral
Gör omslag av fodral

Gör samma steg för locket, men gör 3 stora delar - stoppa in till gångjärnet. Markera och dra hål för skruven och lim sedan ihop. Lämna lite tid att torka. RO -version: Realizarea capacului: Se fac aceiasi pasi si la lipirea capacului, dar lipiti 3 module separate - va opriti cu lipitul in dreptul balamaleloror partii de jos. Se monteaza mai intai modului din mijloc, unde se marcheaza locul pentru gauri, se scoate si se pun modulele laterale pentru marcarea gaurilor. Se gauresc, ca si la partea de jos, cateva placi, se pune clei, si se monteaz mai intai modulul central si apoi lateralele. Det går inte att använda tid, men kan också användas för att hantera den.

Steg 6: Axelstöd

Axelstöd
Axelstöd
Axelstöd
Axelstöd

nu fixar jag hamptejp med 2 lockskruv (borr före) och 1 träbit (röd acrilic i bilden), till botten och 1 lockskruv med bricka, upptill. Du gör en magnetstängning, med 2 stycken från magnetiskt namn taggar/märkeRO -version: Suportul pentru umar: Acum puteti fixa banda de canepa in partea de jos, folosind 2 suruburi cu cap, si 1 bucata de lemn (plastic rosu in imagine) la fel ca si la balamale. In partea de sus se prinde cu 1 surub, si 1 piulita pentru a tine bine banda de canepa. Pentru inchidere se pot folosi o bucatica de tabla si un magnet, de exemplu de la un ecuson magnetic.

Steg 7: Final / Finish

Final / Finish
Final / Finish
Final / Finish
Final / Finish
Final / Finish
Final / Finish

Jag gör andra bilder, för att få en global image. Du kan lägga en liten kartong över "fickan" - för att inte repa den bärbara datorn. Och glöm inte: är ok att göra "grön prick" och billiga föremål, men är mer bra om du gör och ovanlig design för dessa! RO-version: Am mai facut cateva imagini, pentru o privire de ansamblu. Mai puteti pune o bucata de carton peste acel locas de accesorii, ca sa nu zgarie laptop-ul.

Rekommenderad: